Uw droomhuis...              

op een van de mooiste plekjes van Moerkapelle

 

Gemeente zuidplas

Wonen in Moerkapelle

Is wonen in het groene hart van de Randstad.


Alles binnen handbereik:

De locatie ligt tegen de gemeente grens van Waddinxveen. Zo woont u in het groen, maar zijn wel alle voorzieningen binnen handbereik van het knusse Moerkapelle en het nieuwe ruim opgezette centrum van Waddinxveen. Gouda of Zoetermeer zijn binnen 10 minuten aan te rijden met de auto en met 5 minuten bent u op de snelweg naar Rotterdam, Den Haag, of Utrecht.

 

Natuurrijke omgeving:

Moerkapelle ligt in het zuidwestelijke deel van de gemeente Zuidplas. In de groenrijke omgeving kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Het startpunt ligt naast de deur namelijk het Schravenwildertpad; hier kunt u naar het Bentwoud, de golfbaan of een rondje langs de Rotte. 

Het Bentwoud is een nieuw jong natuur- en recreatiegebied in beheer van Staatsbosbeheer. In 2000 werden de eerste boomgroepen aangepland. Het gebied is nog volop in ontwikkeling, maar er is nu al veel te beleven. Zo kunt u er heerlijk wandelen en komend jaar genieten van de grazers die gaan lopen in het eerste stuk van het begrazingsgebied.

Ook zeer de moeite waard is het natuurgebied De Eendragtspolder een bijzonder gebied vanwege de unieke combinatie van waterberging, recreatie en de internationale roeibaan Willem-Alexander Baan. Er zijn regelmatig (inter)nationale roeiwedstrijden en op de kades rond de roeibaan is het fijn hardlopen of fietsen. Door het moerassige plas-drasgebied kunt u lekker struinen met de laarzen aan. Er staat een uitkijktoren, vanwaar u een prachtig zicht heeft op de skyline van Rotterdam en op de polder. In de Eendragtspolder zijn veel bijzondere vogels gespot, zoals de strandloper, de heilige Ibis en de tureluur. Met een kano of roeibootje kunt u het hele gebied verkennen. Er zijn diverse steigers en een overdraagplaats naar de Rotte.